Michelles vei til mens-endring

Først satt hun gratis bind og tamponger på dagsordenen i nasjonale medier. Så tok hun kravet til sin egen skole. Les hvordan Michelle gikk frem for å gjøre mensprodukter gratis på skolen hennes.

Skolekravet på Stortinget

Over 3400 har delt sine erfaringer, og nå har Skolekravet blitt bok. Boken ble overlevert til Elise Waagen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, på Stortinget.

Få gjennomslag for Skolekravet

Flere skoler har allerede innført bind og tamponger på skoletoalett, men vi har ennå en lang vei å gå. Akkurat du er en viktig del i kampen for å normalisere mensen.

Vi ville ha endring – det ville Norge også

Det er fem måneder siden Skolekravet ble satt i gang – slik har det gått.

Facts, hacks og monsterblødninger

Da Silje Sirnes Winje fikk høre hennes egne TikTok-følgeres mensenhistorier, bestemte hun seg for å ta dem på alvor. – Jeg vil normalisere mensen, og snakke om det på en engasjerende og underholdene måte.

– Mensenfattigdom er et globalt problem

Millioner av jenter må slutte på skolen fordi de mangler bind og tamponger. UNICEF-ambassadør Penelope Lea mener gjenbrukbare tøybind kan bidra til å løse problemet.

Sammen kan vi sikre skolegangen til jenter i sårbare land

Alle har rett til et liv uten begrensninger. I sårbare land mister mange skolegangen sin fordi de mangler mensprodukter. Hvert bind koster 11 kroner, og fem bind kan sikre et år med utdanning for én elev. Nå kan du, sammen med UNICEF, bidra til å sikre skolegangen til flere jenter.

Hadikha ble nektet å komme på skolen når hun har mensen

Skam og mangel på nødvendige sanitærprodukter preger skolehverdagen til Hadikha (18) og millioner av andre rundt om i verden.

– Det må snakkes om av oss lærere først

Som lærer på ungdomskolen håper Sindre på mer åpenhet rundt menstruasjon i skolen. Han mener lærerne selv har et ansvar for å ta det første steget.