Ungdomsskoleelever vant gull med tampong- og bindautomat

Mensproblematikk engasjerer! Disse elevene i klasse 9A på Bøler Ungdomsskole i Oslo har tatt saken i egne hender.

– På høy tid å fjerne tabuet!

Som for mange andre er menstruasjon en del av både hverdagen og treningshverdagen til langrennsløper Helene Marie Fossesholm. - Det må det snakkes om, mener Fossesholm.

Feministisk Initiativ støtter Skolekravet, og håper på ringvirkninger

Feministisk Initiativ kaller seg «partiet som setter kvinner og jenter først». De ønsker større fokus på kvinnehelse og å bli kvitt skam rundt mensen. Feministisk Initiativ mener at gratis tamponger og bind i skolen er et steg i riktig retning.

– Mensen og skammen skal ikke kontrollere oss

Helle Sofie Sagøy, badmintonspiller og medarbeider i KIWI tror at alt som er mer synlig blir mindre tabubelagt, og håper Skolekravet kan bidra til å normalisere mensen.

– Det er verdt å investere i kvinner

Kristiane Aateigen bruker daglig sin plattform til å fremme kvinnehelse. Nå stiller hun seg bak Skolekravet, og håper vi snart ser handling fra myndighetene.

– Utviklingen har gått i sneglefart

Sykepleieren Edel Marlèn Taraldsen mener det har gått altfor sakte å få på plass gratis bind og tamponger hos utdanningsinstitusjoner. Nå heier hun fram Skolekravet.

– Vi gjør alt vi kan for å kunne tilby bind og tamponger til ungdommene

Telefoner til leverandører og kollegaer som betaler av egen lomme. Helsesykepleier Hege Lunde drømmer om en løsning på problemet.

– Et hode fullt av bekymringer fungerer dårligere på skolen

En av tingene det er lett å stresse over er mensen, derfor støtter psykolog Maria Jones Skolekravet om gratis bind og tamponger på norske skoler.

– Dette er jo løsningen på problemet!

Ungdomsskolelærer Kristin Bjørvik tror at gratis bind og tamponger på skolen vil bidra til å skape trygghet i unge jenters hverdag. Nå gir hun sin støtte til Skolekravet.