Sammen kan vi sikre skolegangen til jenter i sårbare land

Alle har rett til et liv uten begrensninger. I sårbare land mister mange skolegangen sin fordi de mangler mensprodukter. Hvert bind koster 11 kroner, og fem bind kan sikre et år med utdanning for én elev. Nå kan du, sammen med UNICEF, bidra til å sikre skolegangen til flere jenter.

Millioner av jenter mister muligheten til utdanning fordi de ikke har tilgang på mensprodukter. Hvert bind koster 11 kroner, og fem bind kan sikre et år med utdanning for én elev. Nå kan du, sammen med UNICEF, bidra til å sikre skolegangen til flere jenter.

Begrepet ‘mensenfattigdom’ beskriver de økonomiske utfordringene mange fattige jenter og kvinner møter når de får mensen. Over 500 millioner mennesker verden over har ikke tilgang på bind eller tamponger, og i mange sammenhenger får de ikke mulighet til å gå på skole eller delta i hverdagslivet når de menstruerer. For mange har dette ringvirkninger som varer livet ut. Jentene stiller bakerst i køen resten av livet, fordi de enten går glipp av for mye undervisning, eller må slutte helt. 

UNICEF jobber for at alle jenter skal kunne ta vare på sin egen helse uten å oppleve skam eller stress, mangel på sanitærprodukter eller informasjon om mensen. Gjennom å samarbeide med skoler, lokalsamfunn og regjeringer bidrar UNICEF til å spre informasjon om menstruasjon, få slutt på skadelige tabuer og gi jenter tilgang på bind og tamponger, samt å sikre skoler tilgang på rennende vann og rene toaletter.

Hjelp jenter i en sårbar situasjon

Alle fortjener å leve et liv uten begrensninger. Støtt UNICEF sitt arbeid gjennom å donere penger til vaskbare bind i utsatte områder. Hvert bind koster 11 kroner, og med fem bind kan du sikre et år med utdanning for én elev.

KIWI støtter UNICEF

KIWI har vært signaturpartner med UNICEF siden 2010, og har sammen sørget for tilgang på rent vann, skolegang og nødhjelp for tusenvis av barn. Nå vil KIWI hjelpe UNICEF med å nå enda flere sårbare jenter. For hver donasjon UNICEF får inn, donerer KIWI ett ekstra vaskbart bind.

Din hjelp gjør en forskjell!

– Et hode fullt av bekymringer fungerer dårligere på skolen

En av tingene det er lett å stresse over er mensen, derfor støtter psykolog Maria Jones Skolekravet om gratis bind og tamponger på norske skoler.

Hadikha ble nektet å komme på skolen når hun har mensen

Skam og mangel på nødvendige sanitærprodukter preger skolehverdagen til Hadikha (18) og millioner av andre rundt om i verden.